dimecres, 4 de maig del 2011

ESCÀNER DE PROTESTES

PSC
SERVEIS SOCIALS
Barcelona (Barcelonès)- 47.901 DEPENDENTS.
Crear 1200 llocs de treball per atendre dependents.
La llei de dependència, aprovada el 2006 havia de consolidar la "quarta pota  de l'estat del benestar" i garantir l'autonomia de les persones dependents, però fins ara el desplegament d'aquesta llei - que acaba el 2015 - ha estat lent i erràtic,en especial per la falta de finançament i d'uns recursos compromesos per Madrid que no arribaren. Barcelona (i la resta de Catalunya) haurà de fer un esforç per posar-se al dia durant la pròxima legislatura,i per aconseguir-ho el PSC promet impulsar un pla d'equipaments d'a cort amb el sector privat i el tercer sector que creï 1200 llocs de treball.

OPINIÓ DELS EXPERTS
ECOM
Es imprescindible que tot pla d'atenció vagi acompanyat del pressupost necessari per ser des- envolupat i d'una temporalització i unes eines de seguiment. No serveix de res fer nous plans o noves lleis sidespres no hi ha recursos per des- envolupar-los. A Barcelona a hores d'ara hi ha places vacants per falta de financamen i no servirà de res crear-ne de noves si no s'han de poder cobrir. Quan la creació d'ocupació en l'am bit de la dependència, això sempre és positiu, però creiem important que els llocs de treball s'orientin a la promoció de l'autonomia de les persones amb discapacitat i no tant en l'atenció a la persona dependent. La nostra aposta és la creació d'un model sociosanitari de base territorial on conflueixin els serveis socials i sanitaris per atendre les necessitats de qui requereix els dos serveis alhora.


RAÜL RAMOS, professor d'economia aplicada de la UB
Tot i la conjuntura econòmica actual, no estranya que els ciutadans no vulguin renunciar a alguns dels últims avenços socials. La proposta pretén recollir aquesta preocupació però també cal destacar la seva idoneïtat pel progresíu envelliment de la població de la ciutat. Ara bé, tot i que compta amb el suport del sector privat, serà difícil posar en marxa la mesura sense disposar de recursos públics que a hores d'ara es preveu que seran minsos. A més tinc molts dubtes entorn a la creació dels 1200 nous llocs de treball. Si hi ha un tret en comú en els estudis que han intentat quantificar l'impacte de la llei de dependencia sobre el mercat laboral és l'excessiu optimisme. Aquí s'ha imposat l'electoralisme.

Diari ARA.  3-5-2011