dimecres, 15 de juny del 2011

VOLER ÉS PODER

La discapacitat pot ser un eina educativa

Oscar Pistorius (22 de novembre de 1986) corredor paraolimpic Sud-Africà. Oscar Pistorius de 25 anys quan era bebé (2 anyets) va petir l'amputació de les dues cames a l'alçada dels genolls a causa d'una malformació degenerativa d'aquestes extremitats.
Avui és un exemple per a tots nosaltres ja que a pesar de la seva discapacitat està aconseguin tots els objectius proposats (ser un dels homes més rapits del planeta) A destacar que l'Oscar competeix contra atletes sense problemes fisics, el qual ens diu del valor del seu exit.
Oscar Pistorius reconegut com Blade Runner per les impressionants pròtesi que supleixen l'emputació de les seves cames, va corre el dissabte a Nova York marcant un temps de 45.59.(corre els 100-200 i 400 metres llissos) , activant les seves aspiracions de participar en els mundials de Daegu (Corea del Sud) -27 d'agost al 4 de setembre -,perquè va aconseguir la marca pel carrer un, el que perjudica el seu desplaçament sobre les CHEETAH (guepard) que supleixen la seva congènita manca de peronés.
La IAAF(Federació Internacional d'Atletisme) va dictaminar el 2008 que Pistorius no podia competir amb els altres atletes sense pròtesi perquè tenia avantatge en la impulsió. El Sud-Africà va apel-lar al TAS (Tribunal d'Arbitratge Esportiu) el qual li va donar la raó