divendres, 1 de juliol del 2011

dependència

  El Govern actualitza el desplegament del quart pilar de l'etat de benestar
CLARIES ES COMPROMET A RESOLDRE DESPRÉS DE L'ESTIU LA LLISTA D'ESPERA DE LA DEPENDÈNCIA  
El Conseller anuncía que ha tramitat un 70%dels 54.627 casos de pendents de resolució anteriors al 2011 . Ratifica que atendrà els dependents moderats , que des d'avui  poden accedir a una prestació o servei.

El Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluis Claries, ha presentat l'actualització del desplegament de la llei de la dependència despres de la reunió de la comissió mixta, formada pel Govern i el Parlament . El Conseller ha afirmat que després de l'estiu s'haurà eixugat la llista de cassos pendents de resoldre de la llei de la dependència anteriors al 2011. En la seva primera compareixénça al Parlament, Claries havia detallat que les valoracións i els PIA pendents (pla individual d'atenció que determina la pretació i el servei més adequat) ascendien a 54.627. Avui a transmès que els casos pendents de tràmit anteriors a 2011 són 18.627. "Vam dir que al juny hauriem atès el 100% dels casos i només hem pogut arribar al 70%, ha expressat el Conseller, que s'ha compromès a atendre el 30% restant despres de període estiuenc. Ha justificat la situació per la necessitat de posar en marxa la nova organització creada al departament per desplegar la llei, que ha provocat un alentiment no desitjat pel Conseller.
El Govern també ha expressat la voluntat d'atendre els dependents moderats (valorats amb el grau I nivell 2), que ha partir d'avui poden començar a percebre les prestaciòns i serveis. Tot i que ha manifestat la necessitat de prioritzar els casos de dependents severs, Claries ha recalcat que no es desatendrà el conjunt de persones en situació de dependència moderada. Ha expressat, de fet, que la seva voluntat és centrar-se en les sol-licituds anteriors al 2011 que encara estan en tràmit (18.653) i en els dependents moderats. Un cop resolta aquesta prioritat, la consellería focalitzarà l'esforç a sol-licituts registrades aquest any (30.488).
Claries ha aprofitat la compareixença per amunciar que no ha arribat a un acord amb el Ministeri de Sanitat, Politica Social i Igualtat perqué les famílies dels dependents que havien estat valorats però havien mort abans de fer el PIA i rebre l'ajuda cobrin una prestació. Segons el Govern, el cost d'atendre aquest paquet de dependents ascendia a 21 milions d'euros, que estat i Generalitat havien de pagar a parts iguals."La Generalitat ho volia abonar, però el Ministeri  ha dit que no", ha subratllat Claries.

Joan Serra- Barcelona
Diari ARA.CAT  1 de juliol de2011