diumenge, 29 de gener del 2012

LÍNIES VERMELLES,O MÉS

LES RETALLADES AMENACEN EL MÓN LABORAL DELS DISCAPACITATS

La suma de les reduccions en diferens subvencions perjudica un col-lectiu que ja peteix un 40% d'atur.   
Les línies vermelles, en tems de crisi,són interpretables, però hi ha prestacions que són considerades veritables fronteres pels agens socials. Alguns dels pilars de l'Estat del benestar han deixat de ser immunes a les retallades pressupostàries,i la tisora es comença a acostar a un col-lectiu tant desfavorit com és el dels discapacitats. Com que les entitats que hí treballen depenen de administracions i de departaments diferents, les associacions denuncíen que s'han aprovat petits ajustos en diversos àmbits que, sumats, afecten greument al col-lectíu a tot Catalunya. La retallada d'un 25% en les ajudes a l'ocupació, la reducció dels pressupostos a centres asistencials i la congelació  de part de la Llei de la Depèndencia en són els derrers exemples.
Am l'entrada del 2012, el cop més fort se l'endú el sector ocupacional, és adir,els centres especials de treball (CET). Fins l'any passat ,el Govern espanyol s'encarregava de cubrir el 75% del sou de cada empleat. Però en la derrera Estrategia Espanyola de Empleo, aprovada en l'últim Consell de Ministres de l'era Zapatero, el Govern va decidir rebaixar la subvenció al 50%, una mesura que la setmana passada ja es va cobrar la seva primera víctima a Catalunya, la Fundació Rubricatus. Aquest CET del Prat de Llobregat va presentar un expedient de regulació d'ocupació(ERO) per reduir a la meitat la jornada lavoral de tota la plantila, de 117 treballadors

DISPUTA ENTRE ADMINISTRACIONS.
"Calculem que espoden arribar a perdre fins a 2.500 llocs de treball",alerta Marià Puyaltó, gerent de Discapacitat Intel-lectual Catalunya (DINCAT), una associació que aglutina tots els CET, un total de 105,amb 6500 empleats discapacitats. "Estem negociant amb la Generalitat perquè posi els diners que falten per assolir la subvenció del 75% de sou dels treballadors",explica Puyaltó, tot i que fons del Departament d'Empresa i Ocupació asseguren que dificilment l'administració pública catalana assumirà una despesa que correspondria a la central.

Diario Público: 29-I-2012